co2-1024x741

Koolzuursneeuwblusser (CO2)

De Fire Control Koolzuursneeuwblusser of CO2 brandblussers zijn bij uitstek geschikt voor het bestrijden van vloeistofbranden in de omgeving van onder spanning staande apparatuur of installaties. Het blussen gebeurt doordat de koolzuur de zuurstof verdringt en door afkoeling. Koolzuursneeuwblussers worden dan ook veelvuldig toegepast in keukens, laboratoria, machines, schakelruimtes, werkplaatsen en dergelijken.

Een voordeel van een koolzuursneeuwblusser is dat de blusstof bij gebruik geen reststoffen achterlaat en daarom worden koolzuursneeuwblussers toegepast bij hoogwaardige elektrische apparatuur.

  • Alle brandblussers worden geleverd met een ophangbeugel voor wandmontage.

De Fire Control ECO, HCA, poeder of CO2 blussers zijn gekeurd volgens het Besluit draagbare blustoestellen en zijn voorzien van het daaraan verbonden rijkskeurnummer.

Bestemd voor de volgende brandklassen:

 Brandklasse_B

 De bediening van de 2 kilo koolzuursneeuwblusser is zeer eenvoudig; nadat de borgpen verwijderd is, dient de brandblusser op de vuurhaard gericht te worden en d.m.v. het indrukken van de knijpkraan wordt de brandblusser geactiveerd. De bediening van de 5 kilo koolzuursneeuwblusser geschiedt door de borgpen te verwijderen. Hierna richt men de slang en de sneeuwkoker op de brandhaard. D.m.v. het indrukken van de knijpkraan treedt het apparaat in werking. Bij het expanderen van de vloeibare koolzuur in gasvorm wordt het grote zwarte mondstuk van de blusser erg koud (-80 C°) en daarom moet de brandblusser altijd aan het handvat worden vastgehouden.

specificaties-CO2