poederblusser

Poederblussers

De Fire Control poederblussers zijn gekeurd volgens het Besluit draagbare blustoestellen en zijn voorzien van het daaraan verbonden rijkskeurnummer. Deze poederblussers hebben een groot blussend vermogen, zijn geschikt voor vele soorten branden, niet elektrisch geleidend en niet vorstgevoelig. 
De poederblussers staan permanent onder werkdruk (constant pressie), zijn voorzien van een drukindicator en zijn snel en eenvoudig inzetbaar. 
Op plaatsen waar grote brandrisico’s van vaste stoffen (brandklasse A), vloeibare stoffen (brandklasse B) en gassen (brandklasse C) aanwezig zijn, zorgen de blussers voor een uitstekende brandbeveiliging.

De poederblussers hebben een inhoud gebaseerd op een zout, wat een anti-katytische werking op de voortplanting van een brand heeft. Dit draagt er zorg voor dat de verbranding effectief wordt gestopt.

 Deze blussers zijn voor organische branden (hout, papier, textiel) het meest effectief.
 Nadeel van deze blussers is dat het zout een vervuilend en mogelijk schadelijk effect heeft op de omgeving (elektronische apparatuur ed.) .
De blusstof komt als een poederwolk in de ruimte en verspreidt zich door de totale ruimte.

Na gebruik van een poederblusser moet de omgeving zeer zorgvuldig gereinigd worden om aantasting te voorkomen.

 

  • Deze brandblussers zijn uitermate geschikt voor bijna alle toepassingen.
  • De 4 typen zijn voorzien van een blusstof die beschermd is +5 graden / +60 graden.
  • Alle brandblussers worden geleverd met een ophangbeugel voor wandmontage.

De Fire Control ECO, HCA, poeder of CO2 blussers zijn gekeurd volgens het Besluit draagbare blustoestellen en zijn voorzien van het daaraan verbonden rijkskeurnummer.

Bestemd voor de volgende brandklassen:

 555px-Fire_Class_A.svg Brandklasse_B 555px-Fire_Class_F.svg

 De bediening van de 2 kilo poederblusser is zeer eenvoudig; nadat de borgpen verwijderd is, dient de brandblusser op de vuurhaard gericht te worden en d.m.v. het indrukken van de knijpkraan wordt de brandblusser geactiveerd. 
De bediening van de 6, 9 of 12 kilo poederblusser geschiedt door de borgpen te verwijderen. Hierna richt men de slang en het spuitstuk op de brandhaard. D.m.v. het indrukken van de knijpkraan treedt het apparaat in werking.

specificaties-poederblusser