Goed onderhoud van kleine brandblusmiddelen is werk voor professionals

Fire Control is in het kader van de regeling voor de erkenning van de onderhoudsbedrijven kleine blusmiddelen een NCP/REOB erkend onderhoudsbedrijf en is tevens ISO-9001:2008 alsmede VCA* gecertificeerd.

Alleen het aanschaffen van brandbeveiligingsvoorzieningen is niet voldoende. Brandblussers en brandslanghaspels moeten afhankelijk van de brandrisico’s en omgeving minimaal eenmaal per jaar worden gecontroleerd door een REOB-erkende onderhoudsmonteur. Ook droge blusleidingen moeten regelmatig worden gecontroleerd op druk en waterdichtheid door een REOB-erkende onderhoudsbedrijf. Alleen dan bent u er zeker van dat in geval van brand deze voorzieningen nog betrouwbaar en adequaat kunnen worden ingezet.

Fire Control is een REOB-erkend onderhoudsbedrijf en voert controles uit overeenkomstig de vastgestelde onderhoudsnormen NEN-EN671-3 (brandslanghaspels), NEN2559 (brandblussers) en NEN1594 (droge blusleidingen).

Onze onderhoudsmonteurs, die 24 uur per dag, zeven dagen in de week voor u klaarstaan, hebben verschillende gespecialiseerde cursussen gevolgd, waaronder een REOB- en een VCA-opleiding.

Daarnaast vindt voortdurend bijscholing plaats, waarbij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van brandbeveiliging en preventie aan bod komen.

De onderhoudsmonteurs zijn voorzien van alle benodigde apparatuur, onderdelen en gereedschappen, zodat ze vrijwel alle voorkomende reparaties en onderhoudswerkzaamheden snel en vakkundig ter plaatse kunnen uitvoeren.

Na het onderhoud ontvangt u het rapport van het onderhoud incl. looplijst. Deze wordt opgesteld volgens de NEN

CZ7T3605